2012-05-28 16:18:36• hírek • Szatmár.ro

Ilyés: A szatmárnémetiek kultúrakedvelő emberek!

Elismerés Kocsis Francisconak
Elismerés Kocsis Francisconak

Hétfőn, május 28-án délben vette kezdetét a Poesis Kulturális Napok 13-ik kiadása, melynek keretén belül számos költő, kritikus, műértő és irodalmár Szatmárnémetibe látogatott Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Zilahról, Vasluiból és Moldova Köztársaságból is.

A szerdáig tartó rendezvény megnyitóján részt vett Csehi Árpád, megyei tanácselnök és Ilyés Gyula, polgármester is, akik üdvözülték a város (és nem csak) kultúrköreit megmozgató eseményt.

„Szatmár megye egy kulturális központ, ahol az embereket érdekli a kultúra és figyelmet is fordítanak erre, melyet ez a hosszú múltra visszatekintő rendezvény is bizonyít." - emelte ki Csehi Árpád, köszöntve az először Szatmárra látogatókat és jövőbeni támogatásáról biztosítva a Poesis által teremtett hagyományt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 8 évben, Szatmárnémetiben sikerült a kulturális életet fellendíteni, melynek a kulturális napok, a tegnap lezárult színházfesztivál vagy akár a népművészeti fesztivál is szerves részt képezik" - hangsúlyozta Ilyés Gyula, az RMDSZ polgármesterjelöltje, hozzátéve, hogy „a jövőben is célunk fokozott figyelmet szentelni a kultúrára, folytatva közösségünk értékeinek megvédését és keretet teremtve a kulturális helyszíneink fejlesztésére".

Megnyitották a Poesis napokat

Az ünnepélyes megnyitó végén Szőcs Péter, múzeumigazgató, az RMDSZ városi tanácsos-jelöltje Kocsis Francisco, marosvásárhelyi költő számára nyújtotta át az RMDSZ díját román-magyar műfordítói munkásságáért, valamint a kulturális életben való tevékenységéért.

A megnyitó után Ilyés Gyula, polgármester a képzőművészeti műhelybe látogatott, majd a magyar néptánc fesztivál megnyitóján vett részt.

Ilyés - látogatás a képzőművészeti műhelyben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: